top of page
Пошук
Ліцей 5

День ЦЗ у Дубенському ліцеї №5

Щоб навчити учасників освітнього процесу діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру, 18 травня 2023 року у Дубенському ліцеї №5 відбувся День цивільного захисту.

Учні та педагогічний колектив удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє життя і здоров’я.



День ЦЗ розпочався урочистою лінійкою, на якій відповідальний з питань цивільного захисту Малюта С.А. оголосила план його проведення.



Учні ліцею мали змогу переглядати навчальне відео

та практично відпрацювати алгоритм дій у надзвичайних ситуаціях в умовах воєнного стану, провели тренінг «Виклик екстерних служб».

Стрім-перевірка показала правильні дії та помилки допущені при виявлені предметів невідомого походження. Вчитель Ляхович В.Х. велику увагу приділив ліквідації виявлених недоліків під час стрім-перевірки.

Сестра медична Тіяра Ж.Г. провела тренінг з учнями 10 та 6 класів на тему «Основи медичної допомоги в умовах воєнного стану», організувала виготовлення учнями ватно-марлевих пов’язок, вивчення правил користування ними.












Вчитель Гончарук М.А. в інтерактивній формі, із застосування сучасних технологій організував для шестикласників навчання на тему «Міно-вибухові пристрої»




Класні керівники 1-11 класів захопили учнів вікторинами, бесідами та конкурсами з тематики ЦЗ та безпеки життєдіяльності.




Цікаво, пізнавально пройшов конкурс малюнку на асфальті «Безпека дитини» та конкурс лепбуків «Як уникнути небезпеки» .

Найкреативнішим, найоригінальнішим в конкурсів малюнків був 3-Б класу (вчитель Сухоплясова С.Б.). Переможцем у конкурсі лепбуків та їх представлені став 7-А клас (кл.кер. Бугайчук Н.І.), заслужене ІІ місце розділили 6-А (кл.кер.Ліщук І.В.) та 5-А класи (кл.кер.Стадійчук О.С.), ІІІ місце - 5-Б (кл.кер.Купчак В.І.) та 8-А класи (кл.кер.Нарусевич Л.П.).

Серед старшокласників викликала інтерес естафета – моделювання ситуацій «Допоможи товаришу».

Протягом дня завгосп ліцею, класні керівники перевірили наявність необхідної кількості вогнегасників, засобів індивідуального захисту їх наявність та стан, знання учнями правил користування ними.




Працівники ДСНС ознайомили учасників освітнього процесу з професією рятувальника,

облаштуванням пожежної машини та пожежників під час виконання обов’язків та розповіли і продемонстрували правила гасіння пожежі та дій для попередження її виникнення.


День ЦЗ під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально. Підведено підсумки, нагороджено переможців. Усі переконанні в тому, що отриманні знання знадобляться у повсякденному житті.

3 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page